donderdag , 19 september 2024

Feestelijke doop skiff ‘Kalypso’ in Lelystad

Roeivereniging Pontos in Lelystad heeft een bijzondere mijlpaal gevierd met de doop van hun nieuwste aanwinst, de topsegment skiff ‘Kalypso’. Deze spiksplinternieuwe boot, vervaardigd door de Italiaanse botenbouwer Filippi, is een toonbeeld van elegantie en geavanceerde techniek.

De doop ceremonie door topatlete Joyline

De doopceremonie van ‘Kalypso’, vernoemd naar de nimf uit de Griekse mythologie, werd sierlijk uitgevoerd door topatlete Joyline en haar coach Arjen. Deze naam, die ‘zij die verbergt’ betekent, symboliseert de kracht en mysterie van de sport.

Specificaties van de nieuwe skiff

Deze bijzondere skiff is slechts 14 kilo zwaar, 8 meter lang en heeft een breedte van 27 centimeter. Gemaakt van carbon composiet, wordt de skiff beschouwd als de ‘Formule 1’ onder de roeiboten.

De toekomst voor Joyline Mud met ‘Kalypso’

Joyline Mud, de 28-jarige topsportvrouw en het gezicht van Pontos, zal gebruikmaken van de ‘Kalypso’ in toekomstige roeiwedstrijden. Met haar ervaring in prestigieuze competities, zoals “de Hel van het Noorden”, biedt de nieuwe skiff haar de kans om haar vaardigheden verder te ontwikkelen.

Rondje Pontos: Een viering van competitie

De introductie van de ‘Kalypso’ viel samen met ‘Rondje Pontos’, een interne clubrace van 6,1 kilometer. Deze race benadrukt de inclusieve en competitieve geest van de vereniging, waarbij roeiers van alle leeftijden en niveaus strijden om hun beste prestaties te tonen.

De impact van roeivereniging Pontos

Gelegen in het hart van Flevoland, is Pontos meer dan een roeivereniging. Het is een gemeenschap waar leden van alle leeftijden samenkomen om hun liefde voor de roeisport te delen, van recreatief roeien tot competitieve evenementen.