donderdag , 19 september 2024

Super Lauwersmeer 54 SLX wint innovatieprijs 2023

De jaarlijkse Motorboot van het Jaar Innovatieprijs erkent en beloont voortdurend de meest baanbrekende motorjachten op de Nederlandse markt. Dit jaar was geen uitzondering, met een deskundige jury onder leiding van Arjen Rahusen en Alex Hoeve, bijgestaan door vier andere deskundige leden, die drie buitengewone boten nomineerden voor hun unieke kenmerken en baanbrekend design.

De genomineerde boten

  1. Flynt 756: Een op maat gemaakte sportboot die de trend van buitenboordmotoren weerspiegelt met zijn krachtige 400 pk motor en een prijskaartje dat onder de twee ton blijft. De Flynt 756 onderscheidde zich door zijn stijlvolle ontwerp en uitmuntende afwerking.
  2. Vanton Quicksteel 45 Cabin Cruiser: Deze eigenzinnige boot viel op door het ontbreken van gangboorden, wat resulteerde in een ruime salon. Hoewel het een premium prijskaartje heeft, biedt het de mogelijkheid om snel te varen met een stalen jacht, mede dankzij de Hull Vane die een vlakke acceleratie bevordert.
  3. Super Lauwersmeer 54 SLX: Dit “pocketsize” superjacht verbaasde de jury met zijn uitstekende technische en designkenmerken. Het jacht, volledig in eigen huis ontwikkeld en geproduceerd, beschikt over innovatieve functies zoals een royale beachclub en een technisch geavanceerd dak.

De Testvaart en de spannende competitie

Deze drie opmerkelijke boten ondergingen uitgebreide tests tijdens een uitdagende proefvaart op 26 augustus, waarbij de windkracht varieerde tussen 15 en 25 knopen. Hoewel alle genomineerde boten uitblonken in hun respectievelijke segmenten, concentreerde de strijd zich voornamelijk tussen de Flynt en de Super Lauwersmeer.

De winnaar: Super Lauwersmeer 54 SLX

Na zorgvuldige overweging en discussie koos de jury unaniem de Super Lauwersmeer SLX 54 als de winnaar van de Motorboot van het Jaar Innovatieprijs 2023. Deze keuze werd gedreven door de indrukwekkende innovaties en verfijnde details die dit superjacht te bieden heeft.

Een Erkenning van Excellentie en Innovatie

Deze prestigieuze prijs is een erkenning van het voortdurende streven naar excellentie en innovatie binnen de Nederlandse motorbootindustrie. De Super Lauwersmeer 54 SLX vertegenwoordigt een hoogtepunt in de sector, met zijn vooruitstrevende ontwerpelementen en technologische hoogstandjes. Het winnen van deze prijs bevestigt de toewijding van het Super Lauwersmeer-team aan het leveren van uitzonderlijke jachten aan veeleisende klanten.

De Impact op de Industrie

De Motorboot van het Jaar Innovatieprijs 2023 heeft een traditie van het belonen van innovatie en excellentie in de Nederlandse motorbootindustrie. De Super Lauwersmeer 54 SLX heeft deze traditie voortgezet en bewijst dat Nederlandse scheepsbouwers blijven streven naar nieuwe hoogten op het gebied van design, technologie en prestaties.

Conclusie

In conclusie is de Super Lauwersmeer 54 SLX terecht erkend als de winnaar van de Motorboot van het Jaar Innovatieprijs 2023, en we kijken uit naar de impact van deze innovaties op de motorbootindustrie in Nederland en daarbuiten. Dit succes toont aan dat toewijding aan innovatie en kwaliteit vruchten afwerpt in de wereld van motorboten.