donderdag , 19 september 2024

Wereldhavendagen trekt 400.000 bezoekers

De 46e editie van de Wereldhavendagen in Rotterdam, het grootste jaarlijkse maritieme festijn in Nederland, is ten einde gekomen. Dit grootschalige evenement vond plaats in het bruisende hart van de Rotterdamse haven en was een spectaculair succes. Ongeveer 400.000 enthousiaste bezoekers hebben genoten van een gevarieerd aanbod van maritieme activiteiten en demonstraties.

Jongerendag trekt duizenden bezoekers

Het festijn begon met een speciale jongerendag op vrijdag, die duizenden bezoekers aantrok. Jong en oud konden zich onderdompelen in de wereld van de scheepvaart en de haven. Helaas begon de zaterdag met een mistige ochtend, wat leidde tot een korte vertraging in het programma. Maar zodra de zon zich een weg baande door de mist, stroomden tienduizenden mensen toe naar het evenemententerrein, wat resulteerde in een topdrukte gedurende de verschillende hoogtepunten van de dag.

Lichtjes voor Sophia – Een betoverende avondshow

De sfeervolle zaterdagavond werd gemarkeerd door de avondshow ‘Lichtjes voor Sophia’, een ontroerend eerbetoon aan het toegewijde personeel en de moedige jonge patiënten van het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis. In een betoverend schouwspel van licht voeren zij mee op het raderstoomschip De Majesteit, als onderdeel van de schitterend verlichte schepenparade. De avond werd verder verrijkt met een betoverend optreden van de getalenteerde Emma Heesters, gevolgd door een spectaculaire vuurwerkshow die de nachtelijke hemel verlichtte en het publiek in verwondering achterliet.

Een succesvolle afsluiting op zondag

De afsluitende zondag bleek eveneens een groot succes te zijn, met een overvloed aan bezoekers die deelnamen aan het gevarieerde excursieprogramma, genoten van de activiteiten op de kade en onder de indruk waren van de adembenemende shows op het water. Het evenement, dat over drie dagen een geschatte 400.000 bezoekers trok, belooft nog meer magie en verwondering voor de volgende editie, die gepland staat op 6, 7 en 8 september 2024.