donderdag , 19 september 2024

Nimbus W11 onthuld in Cannes

Na de eerste voorstelling op Boot Düsseldorf eerder dit jaar, heeft de Nimbus W11 nu zijn langverwachte internationale debuut gemaakt tijdens het prestigieuze Cannes Yachting Festival. Dit nieuwste lid van de Nimbus Weekender-serie (WTC) brengt een frisse kijk op luxe en functionaliteit voor de watersportliefhebber.

Scandinavisch Design en Innovatieve Functies

De Nimbus W11, die voortbouwt op het succes van zijn voorgangers, staat synoniem voor het Scandinavische erfgoed van minimalisme en efficiëntie. Het model, ontworpen met een actieve levensstijl in gedachten, biedt eigenaren de kans om hun weekenden te optimaliseren door uitgebreide functies te combineren met een stijlvolle uitstraling. Jonas Göthberg, de commercieel manager van Nimbus Boats Sweden AB, benadrukt dat de W11 is afgestemd op de behoeften van de moderne watersporter die elk moment op het water wil koesteren.

Uitbreiding van de WTC-serie

Met de toevoeging van de Weekender 11 (W11) naast de bestaande T11 Tender en C11 Commuter, biedt Nimbus nu een nog breder scala aan opties voor diegenen die de wateren willen verkennen. De W11 is niet alleen een schip voor dagtrips, maar een ware oase van comfort voor langere reizen.

Nieuwe Maatstaven voor Weekend Varen

De W11 is niet zomaar een uitbreiding van de serie; het is een evolutie. Met meer ruimte, geavanceerde technische specificaties en extra functies zoals een ruime lounge, diverse ligbedden, een buitenkeuken en gyro-stabilisatie, zet de W11 nieuwe normen voor het weekend varen. Het jacht belooft ruimte voor ontspanning en sociale activiteiten, en is uitgerust met opklapbare zijbalkons en een optioneel hydraulisch zwemplatform, waardoor elke uitstap op het water een onvergetelijke ervaring wordt.

Technische Specificaties en Prestaties

Aangedreven door twee krachtige Mercury outboard motoren, belooft de W11 krachtige prestaties. Het is beschikbaar met 2x 300pk V8 of 2x 400pk V10 Mercury outboards, waardoor een snelheidsbereik van 20 tot 40+ knopen mogelijk is. De getrapte romp, een kenmerk dat de W11 deelt met de T11 en C11, zorgt voor een gebalanceerde en efficiënte vaart.

Een Toekomstgerichte Keuze

Nimbus Boats Sweden AB blijft toonaangevend in de sector met de W11, door een schip te bieden dat zowel voor de korte uitstapjes als voor de langere tochten geschikt is. Met dit nieuwe model bevestigt Nimbus zijn reputatie als een merk dat innovatie, kwaliteit en luxe combineert om aan de hoogste verwachtingen van de watersport gemeenschap te voldoen. De Nimbus W11 is meer dan een boot; het is een belofte voor avontuurlijke en luxe weekenden op het water.